maandag 28 juli 2014

Uit de oude doos

Sinds ik in 2002 met naaien begon, heb ik al mijn naaisels op Flickr gegooid. Maar toen had ik nog geen blog. Dus nu zou ik het mij willen permitteren om die toch nog op de blog te zetten. Om hem compleet te maken, en omdat ik er toch wel een beetje trots op ben. Trouwens, 't is komkommertijd. En als de televisie dan oude dingen uit de doos mag halen, dan mag ik dat ook.

Het begon allemaal met de Jacob van Mamasha. 't Is toen dat het bobijntje aan het rollen ging en ik niet meer te stuiten was. Ik maakte er ook een heleboel tricootjes bij. Mijn kleuters begonnen op te vallen op de speelplaats.

Er zouden nog een hoop Jacobjes (en T-shirtjes) volgen. Hieronder een kleine greep uit de collectie.

Stretchgabardine

June: gele gabardine - Elliot: een retrostofje van In den Beer

Een canvasachtig stofje van Echino
'Gewoon' jeans
Van alle Jacobjes die ondertussen te klein zijn, maakte ik shortjes. Dubbel profijt.

Ik maakte ook de Charlie van Mamasha, een patroon dat ik had gewonnen dankzij mijn Jacob-ijver. Ik maakte onderstaand exemplaar met een stofje van 3 euro/meter van het Stoffenspektakel.


Ik was ondertussen toe aan nieuwe uitdagingen. Bovendien werkten de opeenvolgende kniegaten in de Jacobjes niet echt bevorderend. Ik zette de knietjes dus buitenspel en maakte deze jurkjes.


Het model hierboven is de stoere kleuterjurk, een patroon dat Leven met Liv voor Van Katoen maakte. Ik gebruikte het stofje Retro Rocket Rascals van Michael Miller, een van mijn grote favorieten. De zoon kreeg trouwens een hemdje in dezelfde stof. Het kleine restje dat daarvan overschiet, koester ik nog steeds.

En toen ontdekte ik Homemade Mini Couture en maakte ik deze Mambo, met een goedkoop blauw stofje van Ikea en fluoroze paspel uit de Veritas.


Voor June maakte ik ook deze Burda 9551, met de roze Wasabi van Petit Pan en een restje fluoroze paspel.


Kijk eens wat een lange manen mijn June toen had ...


Met Stof voor durf-het-zelvers bij de hand maakte ik ook deze jurkjes.

Een A-lijnjurkje uit Park Landscape van Michael Miller ...Een stofje dat ik trouwens zo geweldig vond dat ik er wat van bijbestelde om er een rok voor mezelf uit te maken.


... en hetzelfde bovenstuk, maar met een gerimpelde, patroonloze rok:Toen poseerde mijn dochter trouwens nog graag.

Hieronder heeft ze er flink de pest in. Ze doet dat in deze Tinny van StraightGrain, ook nog 'per ongeluk' uit hetzelfde stofje gemaakt.
Ziezo, nu staan al mijn kinders op de blog. Voortaan kijk ik alleen nog maar vooruit, het einde van mijn komkommertijd tegemoet!

3 opmerkingen:

  1. Waw zeg, wat een hele hoop mooie dingen bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schoon oude doos, amai, daar zitten pareltjes tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad de moeite om die eens uit die oude doos te halen en met ons te delen! Heel mooie maaksels!

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!